+31(0)40 234 1230

PARTICULIER

Woonhuis Blixembosch

Locatie: Blixembosch Eindoven
Opdrachtgever: particulier
Omvang: 820 m3

Woonhuis Blixembosch buiten

Locatie: Blixembosch buiten Eindoven
Opdrachtgever: particulier
Omvang: 730 m3

Woonhuis Mierlo

Locatie:  Mierlo
Opdrachtgever:  particulier
Omvang:  930 m3

De kavel waarop dit woonhuis wordt gebouwd maakt deel uit van een zestal nieuw uit te geven kavels ten behoeve van het realiseren van vrijstaande woningen grenzend aan het bosgebied tussen Geldrop en Mierlo.

De kavel is met de lange zijde van zowel de perceelsgrens als de bouwvlekcontour parallel aan de Torenweg gelegen. Er is een duidelijk onderscheid in begroeiing tussen het oostelijk en westelijk deel van de kavel, waardoor een logische keuze is gemaakt om de private tuin op het oostelijke en open deel van het perceel te plaatsen. Het contrast tussen de monumentale bomen en de open tuin levert een parkachtige sfeer op. Om optimaal gebruik te maken van deze ruimtelijke kwaliteiten van het perceel is de woning geheel tegen de westzijde van de bouwvlekcontour geplaatst, waardoor de woonruimte zoveel mogelijk op de tuin gericht is. De woning is vanuit de publieke entreezijde richting de private tuinzijde in oost-westrichting georiënteerd.

De woning is in twee bouwlagen ontworpen, waarbij in de hoofdbouw zich in gevelthematiek onderscheid ten opzichte van de berging / garage. De hoofdbouw heeft een horizontale thematiek. De verdieping heeft een open geveluitwerking richting de zuidzijde en Torenweg. Op de begane grond is de gevel aan de Torenweg juist gesloten, vanwege de oriëntatie op de oostelijke tuinzijde en de hier achterliggende privacy behoevende slaap- en badruimte. Deze ruimte is samen met de zit- en eetkamer als woongebied volledig op de private tuin gericht door middel van een transparante gevelpui over de volledige breedte van de oostgevel.

De woning wordt in stucwerk uitgevoerd waarbij de houten gevelbekleding in het hoofdvolume een ‘warm’ accent geeft en ter plaatse van de hoofdentree en naastgelegen trap een verticale relatie uitdrukt tussen de woonfunctie in de beide bouwlagen.

De oost-west oriëntatie van de woning wordt voelbaar in de eetkamer. Hier is richting de tuin de gevelpui te openen en is tevens, door het open trappenhuis, zicht op de monumentale eiken aan de westzijde.

Woonhuis Wagenberg: passief huis

Locatie:  Wagenberg
Opdrachtgever:  familie Boel
Omvang:  900 m3

De woning is gelegen in een uitbreidingswijk aan de rand van Wagenberg dat zich kenmerkt door historische lintbebouwing. De keuze voor een mansardekapvorm is een verwijzing naar een veel voorkomende typologie in het dorp. Er is echter een zeer energiezuinige moderne variatie op bedacht, waarbij de dakhelling optimale integratie van de vele PV-panelen mogelijk maakte. De woning is aan de straatzijde op het zuiden gericht, waardoor de gewenste zontoetreding in de winter gezocht is in een open trappenhuis met een grote pui. Verstelbare louvres reguleren de zoninval gedurende de seizoenen, waardoor het trappenhuis als een natuurlijke warmtebron voor de hele woning fungeert. Door gebruik te maken van verschillende hoogten in de woonvertrekken ontstaan de verschillende sferen die de oorspronkelijke woning ook kenmerkte.

Woonhuis De Bruijn

Locatie:  Museumlaan Enschede
Opdrachtgever:  familie De Bruijn
Omvang:

Woonhuis Nederwetten

Locatie:  Nederwetten
Opdrachtgever:  particulier
Omvang:

Meer weten over deze woningen?

contact