+31(0)40 234 1230

Impressie wordt werkelijkheid

Impressie wordt werkelijkheid

Eindelijk is het dan zover: de sleutel is in het bezit van Brigitte en Marc. Het is nog niet helemaal af en er zijn natuurlijk nog kleine ergernissen, maar we concluderen samen bij het rondlopen in hun nieuwe woning dat dit nu eenmaal ‘hoort’ bij bouwen. En dan gaat Marc voldaan zitten op het nieuwe prachtige haardmeubel gemaakt van een massieve staalplaat. ‘Niet te tillen voor die mannen, dus ik heb zelf maar volle bak mee gesjouwd!’ Het hele ontwerp- en bouwproces is met deze passie en betrokkenheid vanuit de betrokkenen verlopen. Dat is mooi, want dan kom je tot het realiseren wat je echt wilt. Neem de mahoniehouten latten die als gevelbekleding zijn toegepast.

Wij hebben de gevel eerst 3D-gevisualiseerd om de maat en kleur van de latten te kunnen communiceren, maar in de technische uitwerking werd daarna het ‘blind’ (onzichtbaar) bevestigen van de latten een vurige wens van Marc en Brigitte. Ondanks dat dit technisch niet de kortste weg naar Rome is, werd er een haalbare oplossing bedacht en heeft de timmerman van Burgtbouw er zijn vakmanschap in kunnen etaleren. Zo’n maatwerkoplossing is ook mogelijk geworden doordat het belang van een opzichter op de bouw is onderkend door Marc. Brigitte sluit vervolgens met enthousiasme het bouwbezoek af: ‘Het lijkt in werkelijkheid zoveel op de impressies en tekeningen! Ik vind het nu misschien nog wel mooier.’ Een uitspraak waarmee ik voldaan op mijn fiets stap en het weekend tegemoet rijd…

vrijstaande woningvrijstaande woning vrijstaande woning